Vriend worden

 • Het Pluimveemuseum draait geheel op vrijwilligers. Dat is ook uniek. Bestuur, ontvangst van groepen, rondleidingen, de winkel, het onderhoud van de uitgestrekte hoendertuin: het wordt allemaal gedaan door de ruim 100 enthousiaste vrijwilligers. En zonder subsidie van de overheid!

  Vriend worden?

  Draagt u het Pluimveemuseum een warm hart toe? Dan kunt u door “Vriend van het museum” te worden mee helpen het museum een zonnige toekomst te bezorgen. En wij bieden u dan graag iets extra’s!
  Het Pluimveemuseum heeft een ANBI status. Daardoor kunt u uw bijdrage aftrekken van de belasting. Het RSIN nummer is 79.96.664

  U kunt kiezen uit twee mogelijkheden:

  • U draagt jaarlijks € 25, – bij en wij nodigen u elk jaar uit voor de opening van de nieuwe wisselexpositie waarbij u tevens een rondje door het museum kunt maken. Bovendien krijgt u twee vrijkaarten om in de loop van het seizoen nog een keer langs te komen.
  • U draagt jaarlijks € 50, – bij. Ook u wordt elk jaar uitgenodigd voor de opening. Bovendien krijgt u twee doorlopende toegangsbewijzen (op naam) en 10% korting op aankopen in onze museumwinkel.
 • Ja, ik word Vriend van het Pluimveemuseum:

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres (verplicht)

  Postcode + woonplaats: (verplicht)

  Telefoonnummer: (verplicht)

  E-mail: (verplicht)

  Kies een bedrag

  €25,- per jaar€50,- per jaar

 • Vrijwilligers

  Net zoals een museum niet zonder ‘ Vriendenkring’ kan, kan het zeker niet zonder vrijwilligers. Het Nederlands Pluimveemuseum mag rekenen op een grote groep van enthousiaste vrijwilligers(sters). Zij dragen onder meer zorg voor de kassa, ontvangen bezoekers of hebben ‘dienst ‘ in de museumwinkel, koffieshop enzovoorts. Indien gewenst verzorgen zij ook rondleidingen. Een deel van onze rondleiders is afkomstig uit de pluimveebranche en anderen hebben zichzelf daarover uitvoerig laten informeren. Kennisoverdracht vindt ook plaats middels speciale trainingen en bedrijfsbezoeken.

  Er is ook veel werk achter de schermen te verrichten. Het behoud en beheer van een museum, de gebouwen en de collectie vergen een grote inzet van veel vrijwilligers.

  Enthousiaste vrijwilligers, hier bij elkaar, zorgen er met elkaar voor dat alles draait.
  Ondanks het feit dat er al veel gebeurt door vrijwilligers, ligt er nog voldoende werk te wachten om aangepakt te worden. Daarom zijn er nog steeds vrijwilligers nodig die hun steentje bij willen dragen om het museum goed te laten draaien. Wij doen dan ook een beroep op iedereen die belangstelling voor deze materie heeft om zich als vrijwilliger aan te melden. Belangstelling? Bel 0342-400073.